Tko rano rani, iznervira se

Piše
Nikolina Oršulić

Jan 04, 2016

Studente koji su jutros doputovali u Zagreb s namjerom da se usele u netom obnovljene studentske domove Cvjetno naselje i Stjepan Radić, osim snježnog pokrivača, dočekala su i neka iznenađenja drugačije vrste.

Iako su zapinjali u prometu zbog bijelih oborina, studenti su prije ili kasnije došli do studentskih domova Cvjetno i Sava, koji su ih dočekali u novom ruhu. Ipak, useljavanje nije prošlo idilično. U studentskom domu Stjepan Radić nije bilo moguće useliti se u 7. i 8. paviljon, a na Cvjetnom u 1., 2., 7. i 8. paviljon.

Na Savi je osvanula obavijest da svi oni koji su rezervirali sobe u 7. i 8. paviljonu trebaju privremeno useliti u zamjenske sobe u useljivim paviljonima (1.-4. i 9.). Potrebno je svratiti do Ureda 1 u 12. paviljonu, preuzeti tamo zapisnik zamjenske sobe te otići do blagajne. U obavijesti piše i da će se useljavanje u 7. i 8. paviljon provoditi nakon blagdana Sveta tri kralja, odnosno od 7. siječnja.

Useljenici na Cvjetnom morali su otkazati rezervacije za sobe u paviljonima koji nisu trenutno useljivi kako bi se smjestili u zamjenske sobe. Studenti su iz Uprave doma dobili informacije da njihove rezervacije nisu izbrisane, već da su upisane u bilježnice te da će se naposljetku moći useliti u sobe koje su rezervirali.

Zamjenske sobe u 3., 4. i 5. paviljonu nisu do kraja uređene, negdje namještaj nije složen do kraja, negdje nedostaje jastuk, deka, stolica, vješalica, frižider. No, ono što najviše trenutno brine studente jest to što nema tople vode u 3. i 4. paviljonu, a ne pomaže ni to što internet još nije osposobljen. Prašina, police po podu, nedostatak lampi, jastuka i slično potakli su studente na peticiju da se ne naplati stanarina za siječanj zbog, kako kažu, nehumanih uvjeta koji trenutno vladaju u domu.

Savjet kolega koji su uselili jest da malo pričekate s useljavanjem ako nigdje ne gori, a ako gori, svi će vam toplo preporučiti da se oboružate sredstvima za čišćenje.

Kako rade menze, podsjetite se ovdje.

Komentari