Filmske večeri u Močvari uz film Gazda

Piše
Kristina Jelić

Nov 15, 2016

Filmska večer u Močvari, održat će se u srijedu, 16. studenog, uz film Gazda i goste na tribini koja će se održati nakon filma. Upad je besplatan.

Film Gazda je film koji vas podsjeća kako se gradilo carstvo najvećeg dobitnika hrvatske tranzicije. Kako je Agrokor postao too big to fail. Ovo je film koji vas uči važnu lekciju o kapitalizmu, kako su interesi privatnog kapitala ovisni o državnoj intervenciji, kako kapital kreira politike, koliko su mantre o slobodnom tržištu lažne i tek su alibi za discipliniranje onih koji su na drugom kraju ovog odnosa, onih preko čijeg rada se poduzeće gradilo.

Nakon prikazivanja filma, u razgovoru s gostima osvrnut će se upravo na radnike, na njihova prava i uvjete u kojima rade. Gosti su: Dario Juričan (redatelj filma Gazda), Mario Iveković (predsjednik Novog sindikata, jedan od glavnih sindikalnih oponenata Todorićevom preuzimanju Unikonzuma i boraca na strani radnika unutar Udruge malih dioničara Unikonzuma) i Ivana Harjać (sindikalna povjerenica Regionalnog industrijskog sindikata u poduzeću ITAS, a bivša radnica u Konzumu).

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Raspored:
19:30 sati vrata
20:00 sati film
21:20 sati tribina

Ulaz je besplatan.

Komentari