Najveći gaming event ove godine – 10. godišnjica BlizzCona

Piše
Lea Čuveljak

Nov 15, 2016

BlizzCon je konferencija video igrica koju organizira velika gaming kompanija Blizzard. BlizzCon se održava od 2005. godine i okuplja fanove video igrica World Of Warcraft, Starcraft, Diablo, Heroes of the Storm, Overwatch i Hearthstone. 

Konferencija sadržava najave vezane za video igrice, natjecanja u video igricama, odgovaranje Blizzard tima na pitanja publike, natjecanja u cosplayu i mogućnost igranja različitih novih igrica.

2016. posebna godina za Blizzard

Ove godine obilježena je 10. godišnjica BlizzCona, 25. godišnjica Blizzard Entertainmenta i 20. godišnjica video igrice Diablo. Cijeli event se održavao u Anaheim konferencijskom centru u Kaliforniji, a za sve one koji su htjeli pratiti online mogli su kupiti virtualnu kartu. Ta karta omogućuje i pristup sadržajima koji su se mogli kupiti na samom eventu, kao što je BlizzCon goody bag u kojoj se nalaze podmetači, čaše, privjesci, karte i drugi predmeti s motivima iz video igrica. Osim toga, kupnja karte omogućuje preuzimanje novih sadržaja u igricama, unutarnji pogled na konferenciju, pogled na sva natjecanja i gledanje bilo kojeg dijela na replay.

E-sport natjecanja i pobjednici

Kao i svake godine održano je natjecanje u kostimiranju poznato kao Cosplay. Zaljubljenici u video igrice i njihove likove svake godine prelaze granice u kostimiranju. Tako na konferenciji uvijek ima svega – od trolova i vila, do mističnih bića i orkova. Ove godine pobjedu u cosplayu odnio je Steven Scott odjeven kao Grommash iz Warcraft serijala.

Pobjedu u svjetskom natjecanju u igrici Starcraft II odnio je Hyun Woo – Byun. U finalu je igrao protiv Park Ryung Wooa kojem je nadimak Dark. Byun je pobjedio s 2-4 razlike i izjavio da je ovo početak njegove Starcraft karijere. Uz trofej, pobjednik je sa sobom odnio i 200 000 dolara novčane nagrade.

Hearthstone svjetsko natjecanje osvojio je Pavel Beltukov – Pavel iz Rusije. U finalu igrao je protiv Artema Kravetsa – Dr Hippi. Na početku natjecanja gledatelji su mogli izabrati onog igrača za kojeg misle da će pobijediti te dobiti besplatne pakete karata unutar igre, tako da oni koji su izabrali Pavela mogu očekivati novi deck. Pavel je isto tako dobio novčanu nagradu od 250 000 dolara.

Heroes of the Storm natjecanje osvojio je tim Ballistix Gaming iz Koreje. Igrali su protiv Fnatica i odnjeli pobjedu. Iako su pobjedili na BlizzConu za tjedan dana ih očekuje Gold Club World Championship u Kini. Odnijeli su ujedno i najveću nagradu od 300 000 dolara.

U World of Warcraft Arena natjecanju pobijedio je tim Splyce igrajući protiv tima Method Na. Ovo je bilo jedno od napetijih natjecanja jer su oba tima bili jako blizu pobjedi, ali ipak je Splyce odnio nagradu od 120 000 dolara.

Ove godine je isto tako održano prvo natjecanje u Overwatchu. Pobjedu je odnijela Južna Koreja igrajući protiv Rusije. Pobjedila ih je 4-0 i osvojila zlato.

Sadržaja nikad dosta

Warcraft dobiva novog ljubimca u igrici, a zvat će se Mischief čija kupnja ide u dobrotvorne svrhe. Za Heroes of the Storm najavljena je nova mapa pod nazivom Blackheart’s Revenge i dva nova heroja Varian i Ragnaros. Heroes of the Storm uvodi i The Nexus Challenge. U periodu od 15. studenog do 4. siječnja igrajte igricu sa svojim frendovima i otključajte nagrade unutar igre.

Za Hearthstone su najavili novu ekspanziju pod nazivom Mean Streets of Gadgetzan. S njom dolaze 132 nove karte s novim mehanikama.

Overwatch je najavio novu heroinu Sombru. Uz nju je predstavljen i Overwatch League u kojoj će igrači iz cijelog svijeta moći formirati svoje profesionalne timove i trenirati za plaću kao i svi profesionalni sportaši te se međusobno natjecati.

Događaji na konferenciji

Kao i svaki put, BlizzCon je tradicionalno započeo ceremonijom otvorenja. DJ eventa bio je Kristian Nairn, poznatiji kao Hodor iz popularne serije Igre Prijestolja.

S početkom cijelog događanja započela je i njihova dobrotvorna aukcija na e-bayu u kojoj prodaju stvari iz igrica da bi prikupili novce za dječju bolnicu Orange County – Choc Children. Voditelji za virtualno praćenje BlizzCona su bili Michele Morrow, Alex Albrecht i Malik Forte.

Uz sva gaming događanja bilo je mjesta i za muzička natjecanja, pa su tako nastupali Lick the Blade, Gale Song, Have no Fear i Stephanie Jones. Da bude raznoliko organizatori su organizirali i Voice Actor Stage, odnosno svi prisutni su mogli čuti glasove poznatih likova iz video igrica i vidjeti ljude koji su pomogli da ti likovi ožive i dobiju svoje karakteristike. Za završnu ceremoniju nastupao je Weird Al Yankovic – poznati pop zabavljač koji se bavi parodijama poznatih pop hitova iz prošlosti i današnjice.

Komentari