Zagreb Book Festival

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 17, 2017

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na treći Zagreb Book Festival koji će se ove godine osim u MUO održati i u kinu Tuškanac i Vinyl baru od 22. do 28. svibnja.

Tijekom sedam dana u više od pedeset događanja nastupit će preko devedest stranih i domaćih gostiju. Osim književnog programa u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta.

Kako bi kroz aktualne teme publici približili austrijsku književnost, film, glazbu i društvenu klimu, za temu Festivala odabrana je Fragilnost – tema koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika kao i u životima svih nas.

Novi koncept Festivala za cilj ima potaknuti promišljanje današnjice kroz razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, koji će problematizirati naše svakodnevne fragilnosti – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Prvi dio svakog dana Festivala, bit će opet posvećen najmlađima. Osim svega navedenog na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

Cjeloviti program i popis gostiju možete naći na http://www.zgbookfest.hr/

Facebook

Komentari