Cinkuši, Ogenj, Balkalar i DJ Emir u Vintageu

Piše
Kristina Jelić

Jan 23, 2017

Ova srijeda, 25. siječnja, u Vintage Industrial Baru rezervirana je za world music/ethno ritmove u režiji bendova Cinkuši, Ogenj i Balkalar te DJ-a Emira bez kojeg ovakvi koncerti ne mogu proći.

Velika world music fešta odigrat će se na ovotjednom Good Vibrationsu u srijedu, 25. siječnja, i to na starom poznatom mjestu  – u Vintage Industrial Baru.

Cinkuši su već dugogodišnja zagrebačka ethno punk/world music atrakcija u sastavu – Tihomir Kruhonja kontrabas, Mirko Radušić, akustična gitara, Igor Barić violina, Nebojša Stijačić električna gitara, Natalia B. Radušić mandolina, Marko Meštrović bubnjevi, Nikola Santro trombon i Marko First violina. Suvremeni čuvari hrvatske narodne baštine stvorili su svoj muzički svijet, maštovito uvezujući kajkavske korijene s autorstvom i najrazličitijim utjecajima.

Glazbu koju Ogenj stvara jest miks čistog rock’n’rolla s primjesama punka, a ta je mješavina obogaćena pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standarne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina. Poneki ih uspoređuju s domaćim Flogging Molly.

Balkalar je mladi zagrebački ethno/gypsy sastav osnovan u rujnu 2016. Obrađuju tradicionalnu glazbu prvenstveno Balkana, ali i drugih krajeva svijeta. Čine ga Pavle Kladarin na kontrabasu, Marko Palanović na gitari, Irma Bulaja na violini i Ivan Judaš na djembama.

Nakon bendova na scenu stupa DJ Emir sa svojim world music setom.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Vintageu ili Kavezu, a na dan će koštati 45 kuna.

Komentari