COMBIS stipendira mlade talentirane FER-ovce

Piše
Ana Leko

Jan 28, 2017

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS dodijelio je stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva za 2017. godinu.

COMBIS se, osim stipendija, obavezao studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je uz mentorstvo profesora s FER-a osigurano i mentorstvo više stručnjaka COMBISa.

Prošle godine smo stipendirali trojicu studenata i bili smo jako zadovoljni njihovim doprinosom timu. Oni danas više nisu stipendisti, nego naše kolege na koje smo izuzetno ponosni. I ove godine očekujemo isto pozitivno iskustvo s novim stipendistima, komentirao je Domagoj Pehar, tehnički direktor sektora IP komunikacija COMBISa.

Domagoj Pehar

Domagoj Pehar

Prvi dojmovi u COMBISu su odlični, dio sam tima koji rado pomaže, koji puno radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima, a nađe se vremena i za opuštanje u COMBIS Zen roomu, sportske aktivnosti ili igranje PlayStationa. To su sitnice, ali stvaraju dobru radnu atmosferu, rekao je Ivan Nikolić, student pete godine FER-a i jedan od ovogodišnjih stipendista COMBISa.

COMBIS podržava mlade IT stručnjake i jedan od dugoročnih ciljeva kompanije jest mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog razloga COMBIS je formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon.

Mladima je potrebno radno iskustvo za vrijeme studiranja koje će im olakšati ulazak u svijet rada. Istaknuo bih i vrijednost kvalitetnog mentorstva, koja je neprocjenjiva. Vodeće  kompanije na tržištu poput COMBISa ovakvim inicijativama doprinose optimizmu u domaćem IT-u u pogledu edukacije i zapošljavanja, izjavio je doc.dr.sc Željko Ilić, docent Zavoda za telekomunikacije FER-a.

Tekst i fotografije: COMBIS PR

Komentari