Discover Zagreb u režiji AIESEC-a

Piše
Iva Bucić

Jun 20, 2016

Na pitanja što sve nudi i kako Zagreb diše ljeti već će sljedećeg tjedna odgovore potražiti nekolicina studenata koji dolaze iz raznih strana svijeta kako bi bili dio Discover Zagreb projekta  u organizaciji AIESEC Zagreba.

Sam projekt za cilj ima promociju Zagreba i zagrebačke kulture pa će praktikanti kroz 5 tematskih tjedana  Zagreb istražiti kroz history, health, art i lifestyle week, dok će jedan tjedan ostati rezerviran za zagrebačku i okolne županije.

Zagreb će do 1. kolovoza biti dom praktikantima iz Makedonije, Turske, Indije, Egipta, Portugala, Italije, Litve i Hong Konga. Iako već nestrpljivo očekuju lutanje zagrebačkim ulicama, svoj boravak započet će već u ponedjeljak  kroz edukaciju na Incoming preparation seminaru gdje će, osim što će se pobliže upoznati sa samim projektom, imati priliku i naučiti nešto više o izradi videa, fotografiji i pisanju članaka koji će biti objavljivani na blogu i službenim stranicama AIESEC-a i Discover Zagreba.

Prema mišljenju Ujedinjenih Naroda, mladi su prioritet i glavni pokretači i donosioci promjena u društvu. S obzirom na to da je AIESEC studentska međunarodna organizacija koju vode mladi, ove dvije organizacije postavile su zajedničke ciljeve – Sustainable Development Goals, koji teže globalnom boljitku a kratko su sažeti u 17 točaka.  Tim se ciljevima vodio i Discover Zagreb. Svečano otvorenje projekta, kao i predstavljanje partnera i praktikanata održat će se u petak, 24. lipnja, u Europskom domu.

Tekst napisala: Teodora Lauš 

Naslovna foto: Facebook

Komentari