Dokumentarni filmovi: besplatno predavanje Vitalija Manskog

Piše
Dijana Šimunić

Jan 29, 2017

Uz predavanje Vitalija Manskog, održat će se i projekcija njegovog filma Ispod sunca koji je u Hrvatskoj premijerno prikazan prošle godine na ZagrebDoxu.

Ruski redatelj Vitalij Manski u četvrtak 2. veljače od 17 sati u Dokukinu KIC održat će besplatno masterclass predavanje o dokumentarcima na temu Dokumentarni filmovi: umjetnost ili stvarnost? Predavanje Vitalija Manskog bit će na ruskom jeziku, uz prijevod na hrvatski.

Nakon predavanja, održat će se i projekcija njegovog filma Ispod sunca s početkom u 19:30 sati. Film je u Hrvatskoj premijerno prikazan prošle godine na ZagrebDoxu, a nakon 1. veljače kreće u redovnu kino-distribuciju diljem zemlje.

O predavaču

Vitalij Manski jedno je od najzanimljivijih imena svjetske dokumentaristike. Svojim filmovima Pipeline, Patria o Muerte i Ispod sunca značajno je podigao standarde nefikcijskog žanra, ali i isprovocirao ruske vlasti zbog čega se na kraju morao preseliti u Latviju.

Na predavanju će biti riječi o jeziku suvremenog dokumentarnog filma i stilskim sredstvima koje autori koriste kako bi prenijeli svoj doživljaj viđenoga. Manski će se baviti najstarijom dilemom dokumentarnog žanra, razlikama između stvarnosti i njezine autorske interpretacije.

Više informacija možete pronaći na linku.

Komentari