Europske sveučilišne igre ulaze u zadnju fazu priprema

Piše
Diana Radobuljac

Apr 28, 2016

Europske sveučilišne igre, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, ušle su u posljednju fazu priprema promotivnom večerom koja je održana u dvorani PAUK u sklopu Studentskog naselja Stjepan Radić. 

Promotivnom večerom simbolično je najavljen ulazak Europskih sveučilišnih igara u završnu fazu priprema. Do početka igara još je ostalo samo 76 dana.

Predsjednik Udruge Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja u svom govoru istaknuo je kako će nakon cijelog projekta ostati samo lijepa sjećanja i lijepe emocije, a to je ono što je najvažnije.

Europske sveučilišne igre

Foto: Zrinko Čustonja, predsjednik Udruge Europskih sveučilišnih igara

O važnosti sveučilišnih igara za Hrvatsku i cijelu akademsku zajednicu te o pozitivnom utjecaju sporta na društvo govorio je rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, dok je Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, naglasio je kako su Europske sveučilišne igre puno više od sportskog natjecanja.

Europske sveučilišne igre bit će najveće sportsko sveučilišno natjecanje u Europi te najveći sportski događaj ikada organiziran u hrvatskoj povijesti. O zahtjevnosti i veličini projekta govori i činjenica kako će na Igrama sudjelovati 2 000 volontera, a biti će i do 12 000 akreditiranih osoba.

Europske sveučilišne igre

Foto: Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu

U dva tjedna Europskih sveučilišnih igara studenti će se natjecati u 21 sportu, a po prvi put u dva sporta natjecat će se i studenti s invaliditetom.

Ne sumnjamo da će Europske sveučilišne igre ostati dugo kako u pamćenju studenata tako i organizatora ali i svih vjernih navijača. 76 and counting…

Komentari