Foto: Plov za čisti Jadran 2016.

Piše
Diana Radobuljac

Apr 28, 2016

14. navigacijski Plov za čisti Jadran u organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održao se od 14. – 17. travnja 2016. na ruti Rogoznica – Vis-Kut, O. Vis – Maslinica, O. Šolta – Rogoznica.

Na ovogodišnjem 14. navigacijskom Plovu za čisti Jadran sudjelovalo je najviše jedriličara u povijesti organiziranja plova. Bilo ih je čak 165, odnosno 22 posade.

Nedavno smo razgovarali s profesorom Tonkom Ćurkom, glavnim organizatorom Plova za čisti Jadran. Iako je to bilo prije nego što su se ekipe otisnule od obale, sve detalje o plovu možete pronaći u navedenom članku.

Plovi, plovi mala barka FSB-a za čisti Jadran

Stručno predavanje na navigacijskom plovu održao je poznati moreplovac, istraživač i jedriličar, počasni član SNK FSB, Mladen Šutej, koji je jedreći nekoliko puta oplovio svijet. Naslov predavanja je bio Očuvanje Labradorskog mora – Greenland i New Foundland – mogućnosti za Jadran.

Imali smo čast pogledati friške slike s ovogodišnjeg plova. U nastavku i vi pogledajte fotogaleriju i pokušajte ne požaliti što niste bili dio ove navigacijske priče. 🙂

Photo galerija (14 slika)

Komentari