Hrvatski studentski zbor traži pojačanje

Piše
Iva Bucić

Jan 11, 2017

Hrvatski studentski zbor traži novog koordinatora studentskih pravobranitelja te Povjerenika za medije, a prijave su otvorene do početka veljače.

Mandat Povjerenika za medije traje dvije godine, a posao, među ostalim, obuhvaća održavanje i stvaranje sadržaja za web i društvene mreže, planiranje događaja, promociju i sakupljanje informacija. Koordinator studentskih pravobranitelja također se bira na mandat od dvije godine, a jedan od zadataka koji će ga dočekati je uključivanje u izradu izvještaja o trenutnom stanju studentskih prava u Hrvatskoj.  Osim što prisustvuje sjednicama HSZ-a (bez prava glasa), koordinator treba o svom radu redovito izvještavati Hrvatski Sabor.

Oba su natječaja otvorena do 1. veljače, a na njih se mogu prijaviti studentice i studenti visokih učilišta koji su u posljednje dvije godine studija ukupno skupili bar 60 ECTS-a, pod uvjetom do sada nisu razriješeni dužnosti kao članovi studentskog zbora. Osim životopisa i potvrde o skupljenim ECTS-ima u zadnje dvije godine, trebate snimiti i video u kojem trebate obrazložiti što vas je motiviralo da se prijavite.  Prijave se zaprimaju na adresi ured@hsz.hr.

Natječaj za Povjerenika nalazi se ovdje, a za koordinatora na ovom linku.

Komentari