Dođi na besplatni veganski ručak na Cvjetnom trgu

Piše
Dijana Šimunić

Jan 11, 2017

Ako se i sam želiš pridružiti prikupljanju, kuhanju i dijeljenju hrane za besplatni veganski ručak možeš se javiti na e-mail kolektiva ili u inbox njihove stranice na Facebooku.

Kolektiv mladih aktivista i volontera Hrana, a ne oružje u subotu, 14. siječnja, organizirat će besplatni veganski ručak za sve vegane i one koji to tek namjeravaju postati. Na zagrebačkom Cvjetnom trgu pripremit će obrok od zdravih namirnica prikupljenih na tržnicama diljem grada.

Članovi kolektiva bave se direktnim akcijama dijeljenja besplatne veganske hrane na većim javnim površinama u centru grada, prvenstveno kako bi ukazali na današnju krizu vrijednosti i nepravilnu raspodjelu resursa kao posljedicu pogrešnih politika.

I ti se možeš uključiti

Dijeleći hranu u javnosti, kažu, osvješćuju ljude o sve češćem problemu siromaštva, nasuprot svjetlucavih izloga velikih trgovačkih centara. Primarni im je cilj potaknuti ljude da sami pokrenu kolektive u svojim zajednicama.

Ako se i sam želiš pridružiti prikupljanju, kuhanju i dijeljenju hrane možeš se javiti slanjem e-maila na adresu hnozagreb@gmail.com ili u inbox njihove stranice na Facebooku.

Više informacija možeš pronaći na linku.

Komentari