NLV u zagrebačkoj Tvornici kulture

Piše
Dijana Šimunić

Dec 11, 2016

Album prvijenac pulskog benda NLV dugoočekivano je izdanje koje stiže nakon nekoliko singlova, EP-a i mnogobrojnih koncerata po Hrvatskoj i regiji.

Sjajni bend NLV dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 20. siječnja 2017. godine, u sklopu promocije istoimenog albuma prvijenca.

Nakon nedavnog singla Bitter, odlični NLV iz Pule objavio je svoj prvi album jednostavnog imena NLV. Kroz deset pjesama uradak pokazuje sjajan zvuk, kompleksnost i kreativnost benda, upečatljiv glas pjevačice Nikol koji ostavlja bez teksta i kolekciju melodičnih pjesama koje s razlogom NLV opet stavljaju pod povećalo.

Album prvijenac ovog izvrsnog benda dugoočekivano je izdanje koje stiže nakon nekoliko singlova, EP-a i mnogobrojnih koncerata po Hrvatskoj i regiji.

Imali smo priliku raditi sa zaista prekrasnim ljudima na ovom albumu zadnje dvije godine. Roni i Silvio su dali dio sebe u ovih deset pjesama pa su zbog toga uspjele dobiti jednu dodatnu dimenziju koja je definirala zvuk cijelog albuma. Pogotovo moramo naglasiti kolika je čast bila surađivati s Alenom Bernobićem na brass sekciji i Goranom Farkašem koji je snimio flautu i mih; tako kvalitetni glazbenici te u konačnici i rasplaču od sreće kada ti ponude dio sebe, svoj talent i kreativnost kako bi obogatili tu cjelinu na kojoj smo radili toliko vremena zajedno s Marijanom Jelenićem kao producentom. Sve je to skupa bilo nevjerojatno iskustvo s kojim smo dodatno sazrijeli kao ljudi i kao glazbenici. Ovih deset pjesama je uspjelo ostaviti dubok trag u nama, nadamo se da će ih naši slušatelji doživjeti s jednakim intenzitetom, kažu iz benda.

NLV publika i struka prati već nekoliko godina, a cijela priča krenula je 2013. godine kada su se troje prijatelja na sceni pojavili kao jedno od najupečatljivijih kantautorskih iznenađenja. Iako su krenuli kao tročlani bend, trenutačno djeluju u postavi Nikol Ćaćić, Luka Šipetić, Vedran Grubić, Roni Nikolić i Silvio Bočić.

2014. godine Nikol, Luka i Vedran su, u suradnji s producentom Marijanom Jelenićem iz benda Nola, objavili hvaljeni prvi EP-u …and who are you? koji je ponudio novi kantautorski zvuk i kolekciju akustičnih indie pjesama. Ujedno je obilježje pjesama predivan glas Nikol, čija emotivnost i snaga podsjećaju na savršenu kombinaciju Tracey Thorn (Everything but the Girl) i Terese Salgueiro (Madradeus).

Nekoliko singlova i koncerata kasnije, svjetlo dana je ugledao i njihov prvi album NLV, koji će koncertnu promociju imati krajem siječnja iduće godine. Za vizualni identitet albuma zaslužni su Oleg Šuran i Jelena Perišić.

Ulaznice su u pretprodaji i iznose 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna.

Komentari