Problemi s roditeljima? Odaberite nove!

Piše
Branka Kovač

Dec 05, 2016

Kad se nađemo u teškoj situaciji, roditeljska podrška puno znači. Ako nas roditelji ne podržavaju i ne shvaćaju, to može biti izvor boli i frustracije.

Način na koji su naši roditelji reagirali na naše uspjehe i neuspjehe, mi nesvjesno usvajamo. Oni postaju glasovi u našoj glavi kada kroz unutarnji monolog sagledavamo situacije u kojima smo se našli. Roditeljsko odbijanje nije ono što boli, već to što mi odbijamo sami sebe.

Novo rođenje

Nitko od nas nije sam na svijetu, lišen ljubavi. To je neprirodno stanje, i kada se osjećamo odvojenim naša duša objavljuje uzbunu u obliku boli. Ona vrišti da smo u zabludi, da smo povjerovali u laž. Kada nas glasovi u glavi počinju proganjati da nismo dovoljno dobri, ili ako nam nikada ne iskažu divljenje i ljubav, vrijeme je – da se preodgojimo. Da se ponovno rodimo i da odaberemo nove roditelje.

roditelji

Nebeski i zemaljski roditelji

Treba nam očinska i majčinska figura, muški i ženski princip koji će nas voditi kroz život. Biramo dva nova pristupa svijetu. Jedan koji nas osnažuje i motivira, drugi koji nam daje osjećaj prihvaćenosti i voljenosti. Kada sami sebi postanemo kvalitetni roditelji, otkrit će nam se jedna od drevnih tajni – i roditelji su samo ljudi.

Velika Arkana Tarota u svojoj obitelji ima nebesku majku i oca – Visoku Svećenicu i Maga, i zemaljsku majku i oca – Caricu i Cara. Pogledajte na koji način oni pristupaju svijetu i usvojite ono što je za vas poticajno i što će vam donijeti olakšanje i zadovoljstvo.

Nebeski Otac – Mag

Mag promatra ono što je oko njega, shvaća to kao odraz svog energetskog stanja i u sebi podešava energiju tako da bi direktno izmijenio stvarnost. Veseli se poteškoćama i izazovima jer zna da je to način transmutacije energije i da mu je to prilika da iz blata napravi zlato. Ući će u izazovne situacije, ali s točnom namjerom kakav on želi izaći van iz te situacije. Vaš tata Mag zna da je život avantura i veseli se svakoj vašoj kreaciji. U kakvim god da smo se okolnostima našli, tata Mag ih ne vidi kao dobre ili loše. Njemu je svaka situacija samo korak u igri stvaranja. Njegov je moto – it ain’t over till it’s over.

roditelji

Nebeska Majka – Visoka Svećenica

Visoka svećenica koristi jezik bez riječi. Kao i tata Mag, živi izvan svijeta dualnosti, ali ima svijest o polaritetima koji pokreću ovaj svijet. Dopušta da se događa ono što se treba dogoditi i promatra bez prosudbe. Mama Visoka Svećenica je uz vas u tišini, dopušta vam da budete ono što jeste i ne sili vas na akciju. U njenom okruženju uzimate predah i dopuštate da iz dubina nesvjesnog izroni vaša vlastita mudrost. Mama Visoka Svećenica vas šutnjom vodi do života o kakvom niste mogli ni sanjati.

roditelji

Zemaljska Majka – Carica

Carica je glas bezuvjetne ljubavi. Ona vas bezgranično voli, ali i zna da ćete se jednom odvojiti od nje. Poznaje cikluse rođenja i smrti, svjesna je prolaznosti i svaki trenutak živi potpuno, u ljubavi. Kada se nađete u problemima, mama Carica zna da je to samo jedan korak na putu sazrijevanja. Koliko god vam se nešto činilo teško, mama Carica zna da će sve proći. Zato može biti sabrana, bez straha vas saslušati i biti uz vas na svakom koraku puta, nesebično dajući potporu i ljubav. Ona može biti uz vas kroz teške dane, ali isto tako vas podsjećati da za par godina, vaša najveća životna drama će postati – nebitna.

roditelji

Zemaljski Otac – Car

Car zna da vrijedite i da ste sposobni postići što god ste naumili. On je taj koji kaos dovodi u red, postavlja granice i uvodi pravila. Tata Car vas podsjeća da ste sposobni uzeti stvari u svoje ruke i zagospodariti svojim životom. Stabilan je, razuman i snažan. Vjeruje u vas i vaše potencijale, postavlja visoke, ali realne ciljeve. Gleda vas kao buduće vladare koji već sada uspješno upravljaju jednim područjem i koji skupljaju iskustva ne bi li svoju vladavinu proširili i na druge teritorije. Ponosan je na svaki vaš uspjeh, poštuje i cijeni svaki vaš pokušaj koji ste prozvali neuspjehom. Uvijek je uz vas ako vam treba savjet ili drugo mišljenje.

roditelji

Velika Arkana Tarota – Od Lude do Smrti

Komentari