Riječke studentice objavile rat mizoginiji

Piše
Iva Bucić

Feb 15, 2017

Mada često volimo istaknuti da živimo u naprednom 21. stoljeću, još uvijek vodimo rat s nazadnim idejama kao što je mizoginija. Taj prijezir prema ženama praćen duboko ukorijenjenim predrasudama svakog dana vrišti s televizije i novinskih naslovnica, gledate ga na društvenim mrežama i na portalima.

Toliko je mizoginije oko nas da ju je zapravo postalo lakše ignorirati. Baš zato studentice Kulturalnih studija u suradnji s Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsjekom za kulturalne studije i riječkim Art kinom pokrenule su program Kino učionica: gledaj mizoginiju.

U sklopu programa, u riječkom Mini Art kinu u ponedjeljak, 20. veljače, spremaju drugu predavačko-filmsku večer pod nazivom Što nam to čine reklame?, na kojoj će od 19 i pol sati dati povijesni pregled obrazaca objektivizacije, seksizma i mizoginije u reklamama.

Predavačko-filmske večeri na kojima će se analizirati mizoginija u filmovima, serijama, reklamama i performativnim umjetnostima čekaju vas dva puta mjesečno sve do lipnja. Osim studenata i studentica, dobrodošli su svi zainteresirani.

Više informacija potražite na Facebooku.

Komentari