Studentska radionica o urbanizaciji grada Zagreba

Piše
Dijana Šimunić

Jan 17, 2017

Radionica o urbanizaciji namijenjena je studentima arhitekture i građevine, ali i svima ostalima koji se bave sličnim prostornim narativima.

Bacači sjenki pozivaju na istraživačku radionicu o modernoj urbanizaciji Kad bi prostori mogli govoriti. Radionica će se održati u zagrebačkom Pogonu, 18., 19. i 20. siječnja u terminu od 11:30 do 15:30 sati.

Namijenjena je svim studentima i istraživačima prostora – arhitektima, urbanim antropolozima, etnolozima, sociolozima prostora, urbanim psiholozima, povjesničarima umjetnosti, urbanistima, kao i svima onima koji se bave prostornim narativima.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se moraju slati na e-mail adresu bacaci.sjenki@gmail.com, s naznakom Prijava na radionicu Nada Dimić.

O radionici

Naglasak je na metodologiji istraživanja, transmedijalnosti pristupa problemu baštine, graditeljskog/arhitektonskog naslijeđa i sjećanja u cilju generalne promjene percepcije razvoja grada.

Cilj projekta je razmjena pozitivnih i negativnih praksi te različitih iskustava studenata. Na taj se način također lokalna zajednica nastoji senzibilizirati za problem obnove prostora tvornice ex-Nada Dimić te sličnih urbanih pukotina.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Komentari