Skupna izložba 3D Glitch u riječkoj galeriji Filodrammatica

Piše
Kristina Jelić

Jan 17, 2017

Otvorenje izložbe 3D Glitch održat će se u četvrtak, 19. siječnja, u riječkoj galeriji Filodrammatica. U organizaciji udruge Drugo more, izložba britanskog kustosa Jamesa Hutchinsona prvi put se predstavlja izvan Velike Britanije, okupljajući radove više od trideset umjetnika.

Mercury Remixed, skulptura Jamesa HutchinsonaOtvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 19. siječnja, u 20 sati, prije kojeg će u 18 sati umjetnik Dominic Smith u izlaganju naziva Flip-Flopping razgovarati o problematici utjecaja pojave tehnologije 3D ispisa na procese premještanja nekog umjetničkog djela iz fizičkog svijeta u digitalni, te njegovog ponovnog vraćanja u fizički. Osim Smitha, otvorenju će prisustvovati umjetnici Helena Swatton i Michael Branthaite te kustos James Hutchinson.

Izložba je zamišljena kao eksperimentalno istraživanje različitih aspekata 3D gličnosti i sastoji se od radova predviđenih za prikazivanje na ekranu, 2D ispisa i trodimenzionalnih radova koji su nastali tehnikom trodimenzionalnog ispisa na Odsjeku za staklo i keramiku Sveučilišta Sunderland uz pomoć Ultimaker 2 i Makerbot, te na Sveučilištu u Manchesteru pomoću ProJet 660 Pro i Mcor Technologies IRIS 3D pisača.

3D Glitch u Arts Centre Washington Gallery, foto James Hutchinson

Umjetnici koji na izložbi 3d Glitch predstavljaju svoje radove su Eric Bainbridge, Darren Banks, Sophie Beresford, Michael Branthwaite, Ruth Brewis, Ralf Broeg, Keith Brown, Brit Bunkley, Nadine Castleman, Anne McCartney, Helen McCartney, Mircea Cirtog, Janine Goldsworthy, Paul Higham, James Hutchinson, Mark Klink, Christian Lavigne, Simon Martin, Graham Mitchinson, Martin Murphy, Mary Neubauer, Iain Nicholls, James Railston, Colin Rennie, Alvin Sher, Dominic Smith, Robert Michael Smith, Susana Sulic, Sumit Sarkar, Helena Swatton, David Winslow Van Ness, Patrick Visentin, Mary Visser, Andrew Werby, Laura West i Derrick Woodham.

Ulaz je slobodan, a više o izložbi, koju je moguće razgledati do 10. veljače, saznajte na internetskoj stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.

Komentari