Kako vam trljanje prsta u 60 sekundi može pomoći?

Piše
Kristina Jelić

Jan 17, 2017

Boli vas glava, migrena ubija više nego ikad, patite od konstipacije, nesanice, pod stresom ste zbog ispita ili posla? Saznajte kako u 60 sekundi trljanjem određenog prsta na ruci, možete ublažiti ili čak u potpunosti ukloniti simptome.

Japanska drvena medicina kaže da se neke zdrastvene boljke poput glavobolje, nesanice, proljeva, konstipacije ili zatvora, migrene i stresa može ukloniti trljanjem određenog prsta. Naime, ako protrljate određeni prst, simptomi bi se trebali ublažiti ili čak nestati jer, prema alternativnoj medicini, svaki prst na ruci povezan je s nekim organom u tijelu i s određenom fizičkom boli.

Saznajte koji prst morate trljati ako imate nekih zdrastvenih problema

Palac

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce u grudima želi iskočiti, te kada se zadišete pa ostajete bez zraka.

smile-1188654_1920

Kažiprst

Kažiprst je povezan s mjehurom i bubrezima. Trljanjem ovog prsta možete si pomoći ako vas muči konstipacija (zatvor) ili proljev, a možete ga trljati i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

designate-427537_1920

Srednji prst

Srednji prst povezan je sa žučnom vrećicom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica ili migrena te kada vas tijekom vožnje uhvati mučnina.

finger-422529_1920 (1)

Prstenjak

Prstenjak je povezan s debelim crijevom. Trljajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena te ukočenost i bol u vratu što može biti posljedica slabe cirkulacije.

hands-woman-girl-silver

Mali prst

Mali prst je mali/veliki spasilac ako se osjećate tjeskobno i nervozno. Masirajte ga i otjerajte strah, nervozu i tjeskobu.

Izvor: zadovoljna

Komentari