Testiran prvi električni leteći taxi

Piše
Vedran Mikulić

Sep 26, 2017

Sve češća prepucavanja oko prava taksiranja između gradskih taksija i Ubera vrlo brzo će biti uzaludna. Naime, u Dubaiu je testiran prvi električni leteći taksi bez vozača.

Dubai je objavio prvi test električnog letećeg taksija bez vozača, s kojim žele postati pionir u toj oblasti futurističkog transporta.

3

U prvoj probnoj vožnji nije bilo putnika, priopćila je Agencija za promet Dubaia, već je korišteni prototip, djelo njemačke startup kompanije. Ova letjelica može voziti 30 minuta maksmalnom brzinom od 100 kilometara na sat.  U nju stanu dvije osobe.

Dubai planira integrirati samovozeće taksije u transportnu mrežu s metroom, autobusima i tramvajima. Putnici će taksi moći rezervirati i pratiti njegovu putanju putem telefonske aplikacije. Vlasti su navele kako planiraju pet godina testiranja da bi primijenili sve sigurnosne mjere i donijeli neophodne zakone za novi vid prijevoza.

Ovo je prvi korak u uvođenju ovakvog načina prijevoza u gradovima i nema sumnje kako će se u vrlo bliskoj budućnosti ovakvi taksiji pojaviti i na našim ulicama.

Komentari