Za koncentraciju je potrebno samo 45 sekundi!

Piše
x-ica tim

Nov 27, 2016

Ponekad nesvjesno prstima pređemo preko područja između obrva. To činimo kada razmišljamo ili se pokušavamo nečega prisjetiti. Zašto? Zato što je to instinktivni pokret koji će potaknuti koncentraciju te ublažiti napetost ili glavobolju.

Točka Yintang ili treće oko

Prema kineskoj medicini točka između očiju zove se Yintang. Tu se nalazi splet živaca koji uslijed napetosti postane blokiran i u grču. Stručnjaci za homeopatiju, akupunkturu, akupresuru i elektroakupunkturu navode da je spomenuto područje potrebno masirati kako bi se riješili napetosti i opustili tu zonu, a time i mozak. Naime, na taj način se aktivira dio mozga zadužen za smanjivanje nervne napetosti. Osim kineske medicine, neke istočnjačke kulture vjeruju da se na toj poziciji nalazi treće oko koje je, između ostalog, uvelike zaslužno za našu intuiciju.

Jeste li ikada osjetili potrebu masirati područje između očiju?

Masaža se izvodi tako da se kažiprstom lagano pritisne točka između obrva, nakon čega se prst pomiče otprilike 3 cm u vertikalnoj liniji, dakle u smjeru gore-dolje. Nakon 45-60 sekundi počet će se osjećati rezultati masaže. Koncentracija će se povećati, eventualna glavobolja i napetost smanjiti, a pritisak u očima popustiti. Također, masiranje ove točke doprinosi i blagotvorno djeluje na naše raspoloženje, zdravlje i radnu sposobnost. Nemali broj stručnjaka je suglasan da ova masaža pridonosi i regeneraciji, kao i svježem izgledu kože.

Dakle, ako pripadate skupini ljudi koji puno vremena provode čitajući, pišući, ispred računala ili se baveći nekim mentalno zahtjevnim zadacima, ovo je savršen, učinkovit i brz način relaksacije moždanih vijuga.

Ako ste pak odmorni i ne osjećate nikakvu vrstu napetosti, možete slobodno pribjeći ovoj metodi kako bi jednostavno pojačali svoje instinkte i intuiciju.

Tko zna, možda će vam baš pogled kroz vaše treće oko omogućiti uvid u željene aspekte materije kojom se bavite.

Autorica teksta: Morana Vunak

Izvor: Zadovoljna

Komentari