Porcijunkulovo 2017

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 18, 2017

Turistička zajednica grada Čakovca i ove godine organizira popularnu manifestaciju Porcijunkulovo koja će se održati od 28. srpnja do 2. kolovoza.

Unutar bazilike sv. Marije Anđeoske u Asizu nalazi se crkvica sv. Marije od Anđela, mjesto potpunog oprosta od vremenitih kazni. U njoj je sveti Franjo 1208. godine doživio obraćenje na dan 2. kolovoza, a mala crkva, porcijunkula, i njezin simbolički značaj danas su motiv brojnih religijskih programa.

I Čakovec slavi Porcijunkulovo programom koji dulje od pola stoljeća povezuje vjerske i svjetovne sadržaje u cjelinu koja oplemenjuje i mlado i staro.

Organizator, Turistička zajednica grada Čakovca ove godine najavljuje program Porcijunkulova od 28. srpnja do 2. kolovoza, kojim će obuhvatiti izložbe i radionice starih zanata i obrta, koncerte, edukativne i zabavne radionice za mališane, prezentacije međimurskih vina, oldtimer susret.

U strogom centru grada i Perivoju Zrinskih obilje sadržaja očekuje vas ovoga ljeta, na manifestaciji koja je pomaknula vlastite granice već nekoliko puta i stekla nove pozicije na turističkoj, vjerskoj i kulturnoj karti. Iznenađenja se nižu od ljeta do ljeta pa će tako i ovogodišnje izdanje Porcijunkulova svojoj publici donijeti osvježenja.

Program u režiji gradske Turističke zajednice svojim će angažmanom obogatiti čakovečki franjevci i poklonici sv. Franje Asiškog.

Facebook

Zašto je Porcijunkulovo toliko popularno

Komentari