Odličan vikend za hrvatsku modu

Piše
Ines Perec

svibnja 03, 2016

Ljubitelje mode i dizajna oduševit će eventi koji ih očekuju ovog vikenda. Povodom 3. tjedna dizajna u petak će se u DBOxX-u održati predstavljanje dizajnera, a u subotu se moda seli u Laubu gdje prisutne očekuju revije renomiranih hrvatskih dizajnera.

Već dobro poznati concept store DBOxX, koji na jednom mjestu okuplja relevantne hrvatske dizajnere, u petak 6. svibnja održat će event pod nazivom Noć dizajna – Meet and greet your designer. Event počinje u 19 sati na adresi Petrinjska ulica 85/1 i otvoren je za sve zainteresirane. Cilj ovog druženja je predstaviti javnosti rad hrvatskih dizajnera i potaknuti kupnju domaćih proizvoda.

Svi prisutni imat će priliku upoznati dizajnere i družiti se s njima te dobiti odgovore na pitanja koja ih zanimaju o njihovom radu. Osim toga, u noći dizajna možete ostvariti popuste na brojne dizajnerske komade. Dizajneri i brandovi koji će se na ovom eventu predstaviti su: Robert Sever, Ivančica Hrustić, Jet Lag, Lukabu, Fashion Disorder, Kragrlica, Sexy Plexy, MaraD, Yuniku i Little Wonder.

Fashion Disorder, Kragrlica i Lukabu

Fashion Disorder, Kragrlica i Lukabu

Osim eventa u DBOxX-u, Noć dizajna odvijat će se na još 31 lokaciji u Zagrebu, a završit će partyem u Haubi. Popis svih lokacija pogledajte ovdje.

Nakon druženja u petak, subotnja večer rezervirana je za nešto formalniji event, modne revije renomiranih hrvatskih dizajnera. Revije će se održati u jedinstvenom prostoru galerije Lauba u Zagrebu koja se već pokazala kao savršeno mjesto za susret umjetnosti, mode i dizajna.

Povodom tjedna mode, publici će se predstaviti dizajnerice s velikim iskustvom, kako na domaćoj, tako i na inozemnoj modnoj sceni, Nada Došen i Martina Herak. Njihova je simbolična uloga ta da predstave prošlost hrvatske modne scene, a sadašnjost će predstaviti Manuela Lovrenčić i Vedran Sardelić, Cro-a-Porterovoj publici već dobro poznati dizajneri. Simboliku prošlosti i sadšnjosti slijedi i budućnost hrvatske mode koju predstavljaju talentirane dizajnerice Ivana Srzić Budić i Ana Kujundžić te Tara Turković. Revija je, kao i Noć dizajna u DBOxX-u, otvorena za sve zainteresirane.

Komentari