Bliži se novi SFeraKon na FER-u!

Piše
Dijana Šimunić

Jan 06, 2017

Svi ljubitelji znanstvene fantastike, književnosti, cosplaya i gaminga uskoro dolaze na svoje. Naime, bliži nam se 39. SFeraKon koji će se u svibnju održati na FER-u.

Svijet znanstvene fantastike se vraća u Zagreb! Naime, uskoro počinje još jedan SFeraKonDani znanstvene fantastike koji svake godine privlači sve veći broj mladih. Ove godine, SFeraKon će se održavati od 12. do 14. svibnja u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

SFeraKon je najstarija i najveća konvencija znanstvene fantastike u jugoistočnoj Europi, a ovo će biti njegovo 39. izdanje. Znanstveno-fantastična konvencija ujedno je i prva takva na našim prostorima, a nastavlja tradiciju Sajmova znanstvene fantastike od kojih je prvi održan još 1977. godine. Konvencija je sadašnje ime dobila 1983. godine.

O programu

Prošlogodišnji SFeraKon posjetio je rekordno velik broj cosplayera zahvaljujući kojima su svi posjetitelji dobili priliku upoznati svoje omiljene likove.

Zagrebačko Društvo za znanstvenu fantastiku SFera povodom Dana znanstvene fantastike također će objaviti zbirku najboljih SF i fantasy priča domaćih autora koju dobivaju svi posjetitelji SFeraKona. Za njih je bio raspisan i natječaj, a svake druge godine zbirka je posvećena nekom podžanru SF fikcije – hororu, fantasyju, apokalipsi, krimićima i špijunskim pričama.

SFeraKonski program svake godine uključuje brojna tematska predavanja, natjecanja te zanimljive domaće i strane goste, pa tako sigurno ni ovo 39. izdanje neće biti iznimka. Ako voliš sve što ima veze sa SF-om, u duši si pravi gamer i znaš sve o najnovijim autorima fantastičnih romana – dođi na FER!

Detalji o programu i gostima bit će poznati uskoro na stranicama SFeraKona.

Komentari