Hvala svima na ludom putovanju oko Sunca

Piše
Nikolina Oršulić

Apr 12, 2016

Naša redakcija prije godinu dana s nestrpljenjem je iščekivala da portal ugleda svjetlo dana, a sada s nestrpljenjem očekujemo prvu godišnjicu da proslavimo sate i sate rada koje smo s ljubavlju utkali u vašu studentsku svakodnevicu.

Portal x-ica.com već godinu dana u stopu prati studente i mnogobrojne studentske aktivnosti. Redovito svojim vjernim čitateljima plasiramo bitne informacije o studentskim projektima, sportskim natjecanjima, natječajima, stipendijama, događanjima na fakultetima, ali i u gradu. Proživjeli smo zajedno s vama jedno ludo putovanje oko Sunca tijekom kojeg je objavljeno više od 5 000 članaka. Prenijeli smo vam vrtoglavo mnogo informacija, stoga ću istaknuti samo one najveće teme i događaje koje smo popratili.

Rekonstrukcija studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje 

Bili smo s vama tijekom cijelog procesa rekonstrukcije studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje, iščekivali smo vaše useljenje jednako ushićeni kao i vi te dijelili vaše nezadovoljstvo problemima koji su se pojavili. Među prvima smo ušli u oglednu sobu na Savi te vam omogućili da zavirite u svoje buduće domove. Redovito smo izvještavali kako teku radovi, kako prolaze useljavanja i kako se kreću cijene stanarina te konačno dočekali finalnu korekciju cijena.

Prvi smo ušli: Ovako izgleda nova soba na Savi

Studentske sportsko-kulturno-zabavne manifestacije

Ekipa portala s velikim je guštom popratila velike studentske fešte na Savi, Šari i na borongajskom kampusu. Nadamo se da će i ove godine Radićevi dani, Šarijada i Kampusijada proteći jednako uspješno, ludo i nezaboravno kao što su bile prošle godine. Slike govore više od riječi, stoga ćemo se prisjetiti tih vrućih proljetnih dana kroz članke koje smo o ovim sportsko-kulturno-zabavnim manifestacijama objavili.

Kampusijada – mjesto susreta

Završeni Radićevi dani – festival dobre zabave

Uzavrela atmosfera legendarne Šarijade

Na portalu smo predstavili i brojne mlade nade u području sporta, ali više o tome pročitajte u Sportskom maratonu našeg portala.

Sajam stipendija

Izrazito smo ponosni na suradnju koju smo ostvarili s Institutom za razvoj obrazovanja te zahvalni na prilici da sudjelujemo u velikom Sajmu stipendija koji se 13. listopada održao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Bilo nam je veliko zadovoljstvo izvještavati s najvećeg Sajma stipendija dosad, ali i s ostalih događanja u organizaciji IRO-a.

Rezimiramo 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Studentska događanja

Teško je nabrojati sva studentska događanja kojima smo posvetili medijsku pažnju, ali izdvojit ću nekoliko najvećih.

Studentsku zajednicu obilježile su mnoge borbe. Osobito smo ponosni što smo podržali borbu  Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske protiv diskriminacije studenata stručnih studija.

Postignut dogovor: Kraj diskriminacije 55 000 studenata

S velikim zanimanjem izvještavamo i o problemu pokušaja klerikalizacije Filozofskog fakulteta. Pratite nas i dalje! 🙂

FFZG nije Uprava ni Vijeće, nego svi studenti i profesori!

Svaki studentski uspjeh smatramo osobnim uspjehom te smo beskrajno ponosni kada sudjelujemo u velikim događanjima u organizaciji studenata poput izložbe egzotičnih životinja Reptilomanija+ u organizaciji Udruge studenata Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, JOB HUNT-a studentske organizacije AIESEC, Dana inženjera udruge BEST te kada pratimo kako se nižu projekti eSTUDENT-a, ESN-a te mnogih, mnogih drugih studentskih udruga i pojedinaca koji čine razliku.

Zahvale

Posebnu zahvalnost želim izraziti našim suradnicima i medijskim partnerima koji modificiraju portal i čine ga još raznolikijim, bogatijim, informativnijim.

Hvala Branimiru i Perici iz Good Vibrationsa/Hangtime Agencyja na brojnim veselim srijedama u Vintageu i intervjuima s uvijek kreativnim mladim glazbenicima. Hvala Dostavi zvuka, DJ Kneži, SoundReportu, Infozoni, Centru za kulturu prehrane, portalu skvuš.hr te KSET-u na ugodnoj suradnji. Veliku potporu dala nam je i Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

Također, hvala svima koji su portalu dali veliki doprinos poput Darije Bićanić, nezamjenjive urednice sporta, Domagoja Vušaka, jedinstvenog urednika funa, Kristine Josić, nemirne urednice putovanja, novinarki Tihane Dolovski, Lovorke Ibrić te Karla Andonova. Zahvaljujem i svim volonterima, suradnicima i onima koji će to tek postati te studentima koji su svojim opisima fakulteta u ciklusu članaka O mom faksu pomogli brojnim brucošima.

Vizualni dojam ne bi bio potpun da se o fotografijama, snimanjima, montažama i zamornim ispravcima nisu brinuli Marin Bošnjak i Tin Borovčak, a povremeno su uskočili Stanislav Cvitković i Saša Ivanović. Dečki, od srca vam hvala! Nije lako uvijek s našim idejama, zahtjevima i prohtjevima…

Naravno, najvažniju zahvalu čuvam za kraj!

Hvala vam Ana, Tina, Ivona, Lorena, Iva i Diana što svakodnevnim angažmanom činite ovaj portal zanimljivim, informativnim i zabavnim, a svojom pojavom, spremnosti na šalu i smijeh našu redakciju predivnim mjestom. <3

Komentari