Kalkulator mršavljenja

Piše
Petra Haleš

Jun 05, 2017

Pretilost je jedan od danas ozbiljnijih i sve češćih problema te se počela ubrajati u bolest, a neki je ubrajaju i u epidemiju. Pomoću ovog kalkulatora izračunajte višak kilograma.

Pretilim se smatra svaki čovjek koji ima povećanje mase za više od 10% od svoje idealne tjelesne težine. Debljina znatno smanjuje kvalitetu života. To se posebno očituje starenjem kada se taj problem udruži s ostalima. Starenjem se smanjuje sposobnost tjelesne aktivnosti, a kada tome još i pridodamo debljinu to postaje veliki problem.

Uzroci mogu biti različiti, a najpoznatiji su nezdrava hrana, nedovoljna tjelesna aktivnost, nasljeđe, psihološki razlozi, poremećaji u prehrambenim navikama, starenje, premalo kretanja, lijekovi, hormoni, u rijetkim slučajevima neka druga bolest može dovesti do povećanja tjelesne težine.

Nećemo se ovaj put baviti metodama mršavljenja, već ukoliko odlučite smršaviti, obavezno ”koristite usluge” ovog kalkulatora mršavljenja. Kalkulator možete potražiti ovdje.

Postupak je sljedeći:

1. U tablicu unesite svoju trenutnu težinu, visinu i godine, u kilogramima i centimetrima.

2. U označeno polje upišite koliko bi željeli smršaviti i kliknite na označeno mjesto kalkulator kalorija.

3. Na ekranu će biti ispisan maksimalan broj kilograma koji možete skinuti uz vrijeme koje je potrebno da izgubite upisanu željenu težinu.

Komentari