Nakon pola godine Tri sestre opet u Gavelli

Piše
Ana Leko

Jan 29, 2017

Jedna od najpozatijih drama A. P. Čehova, Tri sestre, nakon šest mjeseci vraća se na pozornicu kazališta Gavella. Ako želite uživati u ovoj odličnoj predstavi ulaznice možete kupiti za samo 20 kuna, ali ih trebate zaslužiti. 🙂

Na samom kraju, navodno, najdepresivnijeg mjeseca u godini, razveselite se odlaskom u kazalište Gavella koje nakon pola godine na daske koje život znače vraća jednu od najpopularnijih i najznačajnijih drama Antona Pavloviča Čehova – fenomenalnu, životnu, iskrenu i emotivnu predstavu Tri sestre.

Za ovu predstavu koja će se održati u ponedjeljak, 30. siječnja, i utorak, 31. siječnja, od 19:30 sati ulaznice možete kupiti za samo 20 kuna, a da biste ostvarili taj popust sve što trebate učiniti je doći na blagaju Gavelle, reći MOSKVA i ulaznice su vaše!

Tri sestre režirao je Slobodan Unkovski, a glume Ozren Grabarić, Bojana Gregorić Vejzović, Dijana Vidušin/Nataša Janjić Lokas, Jelena Miholjević, Ivana Roščić/Anja Đurinović, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Hrvoje Klobučar, Živko Anočić, Filip Šovagović, Biserka Ipša, Ingeborg Appelt, Filip Vidović i Matija Čigir.

Ova je predstava 2014. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cijelini, a Jelena Miholjević dobila je nagradu Gavella i Europlakat Fair za najbolju glumicu u premijernim predstavama sezone 2013./2014. i Nagradu Vladimir Nazor.

O predstavi

Vječna drama o čežnji za srećom i drugačijim životom, slojeviti klasik o neuzvraćenim ljubavima, potisnutim emocijama i neizgovorenim mislima, odbija moralizirati, optuživati ili propovijedati, već radije nastoji razumjeti čovjeka, nepostojanog u svojim slabostima i vrlinama. Čehov nije od onih pisaca koji su stvorili likove veće od sebe i nas; upravo suprotno – sav je u prisnosti, toplini, nenametljivoj duhovitosti i svakodnevnoj tuzi. Približiti njegov jedinstveni svijet današnjem gledatelju nije nimalo jednostavno, a ovaj zadatak povjeren je makedonskom kazališnom redatelju Slobodanu Unkovskom, koji je tijekom svoje dugogodišnje i bogate karijere postavio stotinjak predstava, te je jedan je od najuspješnijih i, nedvojbeno, najnagrađivanijih redatelja u regiji. I mada je režirao na mnogobrojnim pozornicama okolnih zemalja i Europe, od Beograda i Ljubljane, do Moskve i Atene, Unkovski dosad nikada nije postavio predstavu u Hrvatskoj.

Tekst O predstavi: GDK Gavella

Naslovna fotografija: Facebook

GDK Gavella – prijatelj studenata

Komentari