Neil Young i mogućnosti glazbe u filmu

Piše
Dijana Šimunić

Dec 11, 2016

Jedan od najpoznatijih filmskih kritičara Britanac Neil Young u Tuškancu će predstaviti program najboljih filmova koje je zadnjih godina vidio na svjetskim festivalima.

U utorak 13. prosinca u 21 sat u kinu Tuškanac u Zagrebu održat će se posljednji Kratki utorak u ovoj kalendarskoj godini. Gost je jedan od najutjecajnijih europskih filmskih kritičara, Britanac Neil Young koji će predstaviti program najboljih filmova koje je zadnjih godina vidio na svjetskim festivalima, združenih po jednom jednostavnom načelu – prisutnosti i značenju glazbe u filmu.

Između ostaloga, posjetitelji će dobiti priliku pogledati filmove Lewisa Klahra, Janie Geiser, Stephena Broomera, Seada Šabotića, Milana Zulića i Isabel Pagliai. Neil Young stalni je suradnik brojnih važnih filmskih časopisa i portala kao što su Sight & Sound, The Hollywood Reporter, IndieWire i Mubi. 

O programu

Program se održava u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a filmovi se puštaju s HD digitalnih formata, osim filmova Stephena Broomera koji će biti prikazani s filmskih kopija. Svi filmovi su na engleskom jeziku ili pak imaju engleske titlove, a ulaz na projekciju iznosi 10 kuna.

Kratki utorak program je Hrvatskog filmskog saveza na kojem se jednom mjesečno u kinu Tuškanac prikazuju odabrani domaći i strani kratkometražni filmovi. Ovo je posljednji takav u kalendarskoj godini pa je sigurno da neće razočarati. Točan popis i izbor filmova ostat će tajna do same projekcije.

Detalji o programu nalaze se na linku.

Komentari