Popijte kavu iz svog mobitela

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 23, 2017

Najpoznatije dvije ovisnosti današnjice su ovisnost o mobitelu i ovisnost o kavi. “Mokase” spaja ove dvije ovisnosti u jednu.

Nezamislivo je započeti dan bez jutarnje kave. I dok ispijamo prve gutljaje ovog “čarobnog” napitka, mobitel je u punom pogonu. Pregledavaju se mailovi, nepročitane poruke, čitaju se dnevne vijesti… Ovo su dvije stvari s kojima započinjemo svaki dan.

Često nam se dogodi da se probudimo kasnije od planiranog i onda nastaje kaos. Na brzinu se oblačimo, “polubudni” izlazimo van, a kavu nemamo vremena niti pomirisati. Evo spasonosnog rješenja.

Američka tvrtka Smart K. došla je na ideju kako spojiti kavu i mobitel. Najnoviji izum zove se “Mokase”.

Mokase će vam “skuhati” kavu preko mobilne aplikacije za manje od 10 sekundi. Ovdje je zapravo riječ o  specijalnoj futrola koja se pričvrsti na smartphone. Za pravljenje kave koristi vrlo tanke kapsule u kojima je dovoljno kave za jedan normalan espresso, piše The Sun.

44

Ovo funkconira vrlo jednostavno: Mokase se stavi na mobitel i pritisne se gumb na aplikaciji. Voda se zagrijava preko ugrađenih grijača, a kava izlazi kroz rupu na vrhu. Jedino što morate imati kod sebe je šalica, ali ne brinite, kupite li Mokase, kao poklon ćete dobiti sklopivu šalicu.

– Mokase je prvi ovakav uređaj koji će vam napraviti espresso kad god to poželite, ponosno navode proizvođači iz tvrtke Smart K.

Za sada je dostupan za iPhone, Samsung, ali i neke druge brendove smartphonea.

Masovna prodaja kreće uskoro, a cijena će biti oko 700 kuna.

Komentari