Pod svjetlom novog REFLEKTORa

Piše
Antonia Hrgović

svibnja 05, 2016

Ako volite dobru svirku uživo, a niste ludi za naguravanjem i bukom na koncertima, dođite na novi zagrebački boutique festival Reflektor, koji će se održati na platou Tuškanac 3. i 4. lipnja, gdje ćete osim glazbenih nastupa moći birati i između drugih popratnih sadržaja.

Na platou Tuškanac 3. i 4. lipnja održat će se novi zagrebački boutique festival Reflektor. Festival u znaku umjetnosti će osim nastupa zanimljivih glazbenih imena raspolagati i brojnim popratnim sadržajem – od izložbi, književnih večeri do predstava i klupskih after programa.

Dvije mlade kantautorice Anna Calvi i Lovely Quinces, atraktivni zagrebački electro pop duo Side Project i dinamični slovenski kvartet Koala Voice imat ćete priliku vidjeti prvog dana festivala (3. lipnja), dok će drugi dan (4. lipnja) biti rezerviran za  britanski alter rock duo Blood Red Shoes, grupu Jonathan iz Rijeke, Straight Mickey And The Boyz iz Beograda i irski post punk kvartet Girls Names.

Kako je pošlo za rukom britanskoj kantautorici Anni Calvi u svojih 8 godina karijere objaviti samo dva albuma (Anna Calvi i One Breath), ali od kojih su oba bila nominirana za najprestižniju britansku glazbenu nagradu Mercury Awards, možda shvatite gledajući ovaj njen prvi nastup pred zagrebačkom publikom.

Hrvatska kantautorica Dunja Ercegović, poznata pod umjetničkim imenom Lovely Quinces, osim sa svoja dva zapažena EP-a, No Room For Us i Meet Me In Moscow, Part One, može se pohvaliti i nastupima po rasprodanim klubovima u Hrvatskoj i mnogim europskim zemljama – a posebno suradnjom s grupom Giant Sand, na čijoj je europskoj turneji bila predizvođač.

Iza nedavno objavljenog debitantskog albuma Things Which No One Else Should Know About u izvedbi Side Projecta, koji je dobio iznimne pohvale domaćih medija, stoji dvoje talentiranih mladih nada – Luka Vidović i Anja Papa. Uz njih će nastupiti Koala Voice, koji će svojim energičnim nastupom zasigurno uzdrmati publiku, kao što je to učinio sa slovenskom i europskom.

Mary Carter i Stevenu Ansellu iz britanskog alter rock dua Blood Red Shoes ovo će biti već treći nastup u Zagrebu, a njihova prethodna dva koncerta bila su uvrštena među najbolje u sezoni. Iako osnovan tek krajem 2013., riječki rock bend Jonathan sa svojim engleskim lyricsima, osvojili su publiku singlom Maggie i debitantskim albumom Bliss, nakon čega su uslijedili i koncerti na open air festivalima u Europi, a među kojima su nastupili i kao predgrupa Editorsima.

Za završnicu Festivala rezervirani su sjajna beogradska grupa Straight Mickey And The Boyz i irski kvartet Girls Names iz Belfasta, koji su u samo sedam godina prodrmali tamošnju glazbenu scenu, a dolaze na Reflektor u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj album Arms Around a Vision.

Ulaznice za Reflektor mogu se kupiti u Tvornici kulture, Aquarius CD Shopu, Dirty Old Shopu te u sustavu Entrio.

Dnevna cijena ulaznice za 3. lipnja u pretprodaji iznosi 110 kuna, a na dan koncerta stajat će 130 kuna, dok cijena dnevne ulaznice za 4. lipnja iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna.

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 140 kuna, a na dan koncerta stajat će 160 kuna.

Izvor: infozagreb.hr

Komentari