Moot Court Croatia još malo u finalu

Piše
Ana Leko

svibnja 05, 2016

Završnica Moot Court Croatia plod je šestomjesečnog rada ekipe eSTUDENTa i pripadnog organizacijskog tima. 113 studenata raspoređenih u 32 tima prepoznalo je MCC kao jedinstvenu priliku za stjecanje praktičnog iskustva i odmjeravanje snaga s kolegama iz cijele države.

Pisani podnesci već su zaprimljeni i ocijenjeni, a sada je na redu najuzbudljiviji, finalni dio natjecanja – usmena ročišta. Od 32 prijavljene ekipe, preostalo je njih 16 koje će se britkošću svoje argumentacije, snalaženjem pri odgovaranju na pitanja sudaca i timskim radom pokušati izboriti za vrijedne nagrade koje očekuju najbolje hrvatske mlade pravnike.

Svečano otvorenje usmenog dijela natjecanja održat će se u petak, 6. svibnja, kada će ekipe putem ždrijeba saznati svoje protivnike na subotnjim ročištima. Usmena ročišta koja će uslijediti, podijeljena su u dva dijela i održat će se u subotu i nedjelju, 7. i 8. svibnja. Prvog dana natjecanja svaka od ekipa sudjelovat će u dva ročišta, jednom u ulozi tužitelja, a drugi puta u ulozi tuženika dok će se polufinalno i finalno ročište održati u nedjelju, 8. svibnja.

Moot Court Croatia
Nakon završetka natjecanja i proglašenja pobjednika, druženje nastavljamo u Ritmu grada od 19 sati gdje nas očekuje završni party za sve natjecatelje i sudionike. 🙂

Stoga povucite pravi potez i dođite podržati natjecatelje. Kako biste mogli sudjelovati, potrebno je prijaviti se putem online prijavnice do četvrtka 5. svibnja do 20:00h.

Više o samom natjecanju i završnici možete pronaći na našoj Web i Facebook stranici, te na eventu.

Osim toga, možete pročitati i zanimljiv intervju s voditeljem MCC-a, Tomislavom Ditrihom.

Kreće Moot Court Croatia 2016.

Komentari