Operite jastuk za spavanje tajnim sastojkom

Piše
Kristina Jelić

svibnja 05, 2016

Nema ljepšeg osjećaja, nego kad legneš u svoj krevet, na svoj jastuk, a još je bolji osjećaj kada je on čist i mirisan. Iskoristite proljeće i sunčane dane da operete svoje jastuke na kojima ste slinili cijelu godinu.

Ako mislite da je dovoljno samo promijeniti jastučnicu onda se varate. Proljetnom čišćenju pridodajte i pranje jastuka, koje bi trebali čistiti minimalno tri puta godišnje. Donosimo vam mali savjet kako oprati jastuk u veš mašini, a da se ne ošteti, i koji je to tajni sastojak, koji će ukloniti svu nečistoću s njega.

pillows-820149_1280

Tajni sastojak                                                                                                    baking-soda-768950_1920

Imate li jastuke koji se mogu prati u veš mašini, a da se ne oštete, tada možete prati i dva jastuka od jednom. U bubanj perilice ulijte šalicu vruće vode, izbjeljivač odjeće, mjericu uobičajenog praška za rublje i tajni sastojak, dvije jušne žlice sode bikarbone.

Nakon što je pranje gotovo, vodite računa da se jastuk potpuno osuši. Prije sušenja ga dobro nalupajte sa svih strana, kako bi izbacili što više vlage i tako spriječili nastajanje plijesni. Najbolje je da ga ostavite na suncu jedan cijeli dan, a ako je potrebno i dulje.

Izvor: Večernji list

Komentari