10 stvari koje žene kažu, a muškarci pogrešno razumiju

Piše
Vanja Točaković

svibnja 04, 2016

Učenje engleskog, njemačkog, francuskog ili čak japanskog jezika nije ništa naspram pokušaj razumijevanja ženskog jezika. Što žene zapravo misle kada kažu “zaboravi” ili “nema veze” vrlo je jednostavno – one misle suprotno od onoga što ste mislili da misle!

Ako ste žena i volite se našaliti na svoj račun, ili muškarac koji želi naučiti ženski jezik, pročitajte 10 stvari koje žene kažu, a muškarci pogrešno razumiju.

“Ne”

Ne, zaista, znači ne. Osim ako vaše pitanje nije bilo “ljutiš li se”, tada znači apsolutno da.

“Da”

Da, zaista, znači da. Osim kada znači ne. Ponekad je teško razlučiti koje je točno stoga…sretno?!

“Moramo…”

Želim… Složite se s time što “morate”.

“Ti odluči”

Nikako, ali nikako nemojte vi odlučiti. Ljubazno inzistirajte da ona odluči.

“Izgledam li debelo”

Ispravan odgovor na ovo pitanje glasi otprilike ovako – “Dušo, izgledaš jako lijepo”. Pretjerivanje s riječima poput prekrasno ili prelijepo, a krenuli ste u kino u trenirci, zvučat će kao laž. Vi, naravno, ne lažete jer i ako ima kilogram viška, ona izgleda lijepo i to je istina koju treba čuti!

“Nema veze”

Laž.

“Baš ti hvala”

Ironija! Definitivno ironija i bolje se vratite par koraka unazad i ispravite štetu. Ukoliko je štetu nemoguće ispraviti, barem nemojte reći “molim” jer to može samo pogoršati stanje.

“Moramo razgovarati”

Ups, netko je gadno zabrljao!

“Zaboravi” 

Nemojte zaboraviti i nemojte prekinuti razgovor već ljubazno inzistirajte da se problem sada riješi. Jedino što čete se još, za mir u kući, morati složiti s njenim mišljenjem.

“Moraš li to sada raditi?”

Ako i morate, možda je bolje da, barem na kratko, odložite to za kasnije. Ovo je za žene retoričko pitanje i jedini točak odgovor je “ne” jer ona smatra da to ne morate sada raditi.

Eto, kao što smo na početku rekli, vrlo je jednostavno. Nadamo se da će vam ovaj kratki rječnik ženskog jezika pomoći u razbijanju enigme koja se krije iza njenih izjava.

Foto: jiunn kang too, flickr

Komentari