Kako se slao e-mail prije 30 godina?

Piše
Prika Vican

svibnja 04, 2016

Poslati mail danas je rutina s kojom se susreću gotovo sve generacije. Dovoljno je napisati tekst, unijeti primatelja i klik na send. E-mail je poslan. Ali kako je to izgledalo prije 30 godina?

Londonski Thames TV nedavno je iz svoje arhive iskopao prilog o slanju elektronske pošte u 80-im godinama prošloga stoljeća.

b

Tehnologiju kojom su se u ono vrijeme koristili smatrali su vrlo naprednom i jednostavnom, ali u usporedbi s današnjom tehnologijom vidi se zapravo koliko je sve napredovalo u relativno kratkom vremenu.

Ondašnji su korisnici ovaj proces nazvali ekstremno jednostavnim, iako je on uključivao mali milijun radnji kao što je prespajanje kablova, korištenje telefona s rotirajućim brojčanikom i svakojake druge manevre.

a

Foto: YouTube

Pa kako je to izgledalo u praksi?

Najprije je trebalo računalo povezati s modemom, zatim i s Prestel mrežom pomoću telefonskog poziva, a nakon toga se trebalo ulogirati na servis Microneet 800. Kako je to izgledalo pogledajte u videu.

Čak se i danas, posebice u poslovnom svijetu, na neki odgovor čeka mjesecima. Tko zna, možda pojedinci još uvijek koriste tehnologiju iz prošlog stoljeća i Micronet 800. 🙂

Izvor: b92

Komentari