Dimensions festival – program na sedam živopisnih pozornica

Piše
Kristina Jelić

svibnja 05, 2016

Nakon što je nedavno otkriven popis izvođača sada je vrijeme i za pregled programa koji se sprema u četiri uzbudljiva dana i noći na štinjanskom poluotoku.

U pet godina Dimensions festival u Puli je postao prava meka za poklonike elektroničke glazbe širom svijeta. Kako bi obilježio ovaj jubilej festival će se, od 25. do 28. kolovoza, publici predstaviti u najopsežnijem izdanju do sada, dovodeći prvake iz svijeta housea, techna, disca, soula i funka na festivalsku tvrđavu Punta Christo.

Program po pozornicama

13179419_986391461443539_4206147410923757864_n

Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati intimni koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe.

Na Clearingu, glavnoj pozornicu festivala, nastupit će čikaški pionir house glazbe Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers, koji će pod tim umjetničkim imenom održati svoj nastup uživo, nakon više od dvadeset godina.

Predivna intimna i šumom okružena Garden pozornica bit će pozadina za večer u organizaciji Stamp The Wax, poznatog glazbenog magazina, koji će ugostiti Dana Shakea i Byrona the Aquariusa. Uz njih su i Jordan Rakai, Jon, Loefah, Suzanne Kraft i Eliphino. U nedjelju na Gardenu nastupa hrvatski DJ i producent Ilija Rudman.

Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, je rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom. Moat je nezaobilazni dio Dimensions iskustva, a njegovim zidovima će u četvrtak odjekivati moćni bass Hessle Audio ekipe; Ben UFO, Pearson Sound, Pangea, DJ Qu i Matias Aguayo.

Mungo’s Arena srce je i Outlook i Dimensions festivala još od 2010. godine, sa svjetski poznatim Mungos Hi Fi razglasom koji se svake godine prevozi iz Škotske u Hrvatsku.

Tik uz tvrđavu smjestila se prostrana Void pozornica na kojoj se svake godine može čut najbolje od svjetske techno i house scene.

Nekadašnja Arena 1 ove godine nosi novo ime The Stables. Unutar 20 metara visokih zidova pozornice nastupit će neki od najiščekivanijih gostiju festivala.

Ograničen broj povoljnijih ulaznica za posjetitelje i Hrvatske i regije i dalje je u prodaji. Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions festivala u Areni te za festival kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Detaljnije na službenim stranicama festivala i facebooku.

Komentari