Sutra se bira novi rektor zagrebačkog sveučilišta

Piše
Petra Haleš

Feb 22, 2018

Senat Sveučilišta u Zagrebu sutra će na izvanrednoj sjednici u podne izabrati novoga rektora ovog najvećeg i najstarijeg hrvatskog sveučilišta.

Sutra u 12 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu 70 članova Senata na izbornoj sjednici će izabrati novog (vjerojatno starog) rektora ovog sveučilišta.

Za poziciju čelnog čovjeka najvećeg hrvatskog sveučilišta kandidirala su se dva kandidata i to: aktualni rektor Damir Boras i profesor s PMF-a Damir Bakić.

Sutrašnja sjednica Senata na kojoj će odlučivati o novom rektoru ostat će zatvorena za javnost, unatoč pozivima studenata, mnogobrojnih medijskih redakcija (uključujući i našu redakciju), pa i samih profesora na sveučilištu.

Ništa čudno pošto za javnost nije bila otvorena ni prošlotjedna sjednica Senata, na kojoj su jedina dva kandidata za rektora, sadašnji rektor Damir Boras, te profesor s PMF-a Damir Bakić, predstavili svoje programe. Novinare su na ulazu u zgradu rektorata dočekali zaštitari. Sadašnji rektor Damir Boras odbija bilo kakve kontakte s predstavnicima medija.

Svoje mišljenje o trenutnom stanja na sveučilištu pokazati će danas u 17 sati i studenti koji organiziraju prosvjede ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske.

1

Foto: Facebook

Unatoč mnogobrojnim aferama koje godinama prate rektora Borasa ipak smo mišljenja kako se neće tako lako odreći “fotelje”. S obzirom da je na čelu Izbornog povjerenstva 71-godišnji profesor Enes Midžić, koji kao najstariji član Senata, i predsjeda izbornom sjednicom, dok njegovi članovi dolaze s fakulteta koji su Borasu dali podršku, ne vjerujemo kako prof. Bakić može postati novi rektor, ali pričekajmo do sutra.

Komentari