Uspjeh Sveučilišta u Zagrebu na izložbi inovacija u Kini

Piše
Dijana Šimunić

Nov 24, 2016

Uspjeh Sveučilišta u Zagrebu izazvao je veliku pozornost kineske akademske zajednice te su njihova sveučilišta iskazala spremnost na različite oblike suradnje.

Od 17. do 19. studenoga u kineskome gradu Kunshanu Sveučilište u Zagrebu predstavilo je inovativne projekte svojih studenata na 9. međunarodnoj izložbi inovacija IEIK 2016. (9th International Exhibition of Inventions).

Uspješni studenti

Na izložbi su četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – Fakultet elektrotehnike i računarstva, Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije sa šest studentskih inovativnih projekata.

Svih šest inovativnih projekata Sveučilišta u Zagrebu, koje su na izložbi predstavili Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture na devetoj Međunarodnoj izložbi inovaciji IEIK 2016. osvojilo je tri zlata, dva srebra i jednu broncu.

Grafički fakultet osvojio glavnu nagradu na izložbi inovacija

Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Zoran Barišić istaknuo je kako je predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu izazvalo veliku pozornost kineske akademske zajednice te su Foshan University iz Guangdonga i Kunming Universitiy of Science and Technology iz Kunminga u neformalnim razgovorima iskazali spremnost na različite oblike suradnje.

O izložbi

Na međunarodnoj izložbi inovacija koja se održava svake dvije godine sredinom studenoga, predstavljeno je više od 2500 inovacija, od kojih je 200 iz četrdeset zemalja diljem svijeta. Izložbu je pratio niz događanja na temu poticanja i promicanja inovacija, a za Hrvatsku je važno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Kineske asocijacije inovatora (CAI) i Udruge inovatora Hrvatske.

Više informacija nalazi se na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Projekti UNIZG-a na izložbama u Bruxellesu i Kini

Komentari