Tijelo u ogledalu: koliko mediji utječu na samopuzdanje mladih

Piše
Dijana Šimunić

Jan 29, 2017

Klub Zona donosi zanimljivo predavanje o utjecaju medija na temu Tijelo u ogledalu – sociološko istraživanje utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela koje će se održati 31. siječnja.

Predavanje Tijelo u ogledalu – sociološko istraživanje utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela održat će se u utorak, 31. siječnja, u 19:30 sati u splitskom Klubu Zona. Prvostupnica sociologije Ivona Pehar predstavit će rezultate istraživanja koji prikazuju koliko zapravo današnji mediji utječu na ono što mladi grada Splita misle o sebi, točnije uspoređuju li svoje tijelo s medijskim slikama idealnih tijela.

Budući da su mladi dobna skupina koja je najranjivija i najpodložnija raznim utjecajima, tako mediji imaju najviše utjecaja upravo na njih. Najveća važnost se pridaje vanjskom izgledu i vanjštini, a ostale stvari su skoro nebitne. Mediji kao što su internet, televizija, reklame i oglasi, nude savjete kako izgledati savršeno i imati savršeno tijelo; samo takvo tijelo je formula za sretan i ispunjen život, misli Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija.

Cilj ovog predavanja je, na neki način, probuditi svijest mladih koji često znaju izgubiti kontrolu nad svojim tijelima i povjerovati iskrivljenoj slici koju svakodnevno putem ekrana ili časopisa prikazuju mediji. Predavanje se održava u ciklusu Mala škola sociologije.

Detalje o predavanju možete pronaći na Facebook stranici.

Kako i kada mediji šalju krivu moralnu, etičku poruku

Komentari