Započele prijave na radionicu za sve ljubitelje glazbe

Piše
Dijana Šimunić

Dec 04, 2016

Prijave na radionicu Glas kao instrument, koja će se uskoro održati u Rijeci, otvorene su za sve ljubitelje glazbe i one koji to žele postati.

Pjevačica i skladateljica Astrid Kuljanić izvest će interaktivnu radionicu s fokusom na kreativnost i muzikalnost. Na radionicu za početnike dobrodošli su svi.

Na radionici za napredne bit će predstavljen i program Ableton koji je postao osnova za nastupe uživo uz elektronske efekte, a Astrid ga koristi za solo koncerte. Ako napredniji učesnici žele saznati više o glasovnim tehinkama i improvizaciji pozvani su da se prijave i na prvu radionicu gdje će se dublje fokusirati na ritam, melodiju i improvizaciju. Na primjerima poznatih pjesama implemetirat će se osnove aražiranja uz improvizaciju kao temelj realizacije glazbenih ideja, a nova pjesma će se na kraju radionice otpjevati u višeglasnoj vokalnoj izvedbi.

O programu

Program radionice fokusirat će se na tehniku i strukturu produkcije tona, istraživanje zvukova koji se mogu proizvesti glasom, ritam, melodiju, harmoniju, intonaciju te i stapanje više glasova unutar grupe. Osim toga, bit će riječi o improvizaciji – improviziranja na primjeru poznatih pjesama te slobodnog improviziranja.

Prijave

Radionica Glas kao instrument za početnike u Rijeci održat će se u petak, 9. prosinca, od 18 do 20 sati u Kuharmoniji u Verdijevoj 11. U subotu, 10. prosinca od 11 do 13 sati održat će se radionica za napredne polaznike i to u Prostoru Plus na Korzu 28.

Za početnu radionicu prijave traju do 7. prosinca, a šalju se na email adresu info@kuharmonija.com. Prijave za naprednu radionicu traju do 8. prosinca, a svi zainteresirani trebaju se javiti na prostorplus@gmail.com.

Detalji o radionici nalaze se na linku.

Komentari