HUP Inicijativa privatnog sektora za mlade na EFZG-u

Piše
Dijana Šimunić

Feb 04, 2017

Inicijativa privatnog sektora za mlade namijenjena je svim studentima i potencijalnim poslodavcima, s ciljem pripreme za tržište rada.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u ponedjeljak, 6. veljače, održat će se predstavljanje Inicijative za mlade – projekta Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Inicijativa privatnog sektora za mlade (PSYI) pokrenuta je u suradnji s privatnim tvrtkama, profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama.

Predstavnici projekta najprije će prezentirati Inicijativu, a poslodavci i studenti dobit će upute kako se uključiti i prijaviti za studentsku praksu, informacije o postupku selekcije studenata i programu same studentske prakse te odgovore na sva ostala pitanja vezano za Inicijativu. U drugom dijelu programa održat će se panel na temu Kako pripremiti studenta za tržište rada na kojem će sudjelovati predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija i Vijeće studenata.

Organizacijski partneri su Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, Vijeće studenata VIVS RH i konzultantska tvrtka People 1st iz Velike Britanije.

Ovom inicijativom odražava se zajednički napor pružatelja usluga obrazovanja i poslodavaca, uz prepoznavanje važnosti rješavanja neusklađenosti vještina mladih ljudi i širenja gospodarskih mogućnosti za žene u procesu tranzicije prema konkurentnom, tržišno orijentiranom gospodarstvu koje podržava dugoročno održiv rast.

Više informacija pročitajte na stranicama Inicijative za mlade.

Komentari