Na današnji dan rođen je Eazy E

Piše
Prika Vican

Sep 07, 2016

Na današnji dan, 07. rujna 1964. godine, u Los Agelesu, rođen je američki reper, tekstopisac i glazbeni producent, Eric Lynn Wright, poznatiji po svom umjetničkom imenu Eazy E.

Eric Wright rođen je na periferiji Los Angelesa, zvanoj Compton. U drugom razredu je ispao iz srednje škole i okrenuo se dilanju droge, a nedugo kasnije je postao član bande Crips. S novcem od droge 1986. osniva producentsku kuću“Ruthless Records. Nedugo zatim osnovao je grupu N.W.A.

11

1988. godine snimio je album Eazy-Duz-It koji je prodao u preko 2 milijuna primjeraka. Nakon raspada N.W.A. 1991. započela je svađa između Dr. Dre-a i Eazy-Ea i ubrzo je prerasla u rat između Ruthless Records i Dr. Dreove nove producentske kuće Deathrow Records.

Nakon kontoverznog singla Fuck Tha Police  Eric je preko prijatelja Jerryja Hellera dobivao mnoge prijetnje smrću od neo-nazi skinheada. U ožujku 1995. godine saznao je da ima AIDS. Bio je s mnogo žena u životu, ima sedmero djece od šest različitih majki.

Preminuo je deset dana nakon što se počeo liječiti, 26. ožujka 1995. u 31. godini. Umro je u okružju roditelja, brata Kenneth i sestre Patricie. Pokopan je na groblju Rose Hills Memorial Park u Whittieru u Californiji.

Najstariji sin mu je Eric Wright Jr., bolje poznat kao reper Lil Eazy-E ili samo Lil Eazy. Također je rođen i odgojen u Comptonu, u istoj kući kojoj i Eazy-E .

Komentari