Kazalište Komedija priprema novi mjuzikl Byron

Piše
Ana Leko

Feb 04, 2017

Kazalište Komedija u veljači će sve ljubitelje plesa, pjesme i kazališta obradovati premijernom izvedbom mjuzikla Byron.

Mjuzikl Byron je emotivna ljubavna priča koja se odvija u zaleđu snažnih društvenih i političkih previranja u Veneciji početkom 19. stoljeća. Za glazbeni predložak zadužen je Darko Domitrović, a libreto je napisao Miro Gavran, dok je postavljanje mjuzikla na pozornicu Komedije pripalo Ivani Čoh Šverko.

Svečana premijera mjuzikla Byron održat će se 24. veljače od 19:30 sati kada će na pozornicu stati brojni poznati glumci i pjevači Komedijinog ansambla kao što su Đani Stipaničev i Dražen Bratulić, Adalbert Turner i Ervin Baučić, Sandra Bagarić i Vlatka Burić Dujmović, Renata Sabljak i Danijela Pintarić te mnogi drugi.

O mjuziklu Byron

Radnja se odvija 1820. godine u Veneciji – u središtu zbivanja su dvije sestre zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona. Sestre Maria i Brigitte su Austrijanke, a njihov otac je general poslan kao vojni zapovjednik u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Venecijanci se bune protiv nametnutoga gospodara, a njihovu pobunu podupire i sam Byron, tako da se njegova emotivna ljubavna priča odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja. Kroz ovu dinamičnu priču punu neočekivanih obrata prodefilirat će dvadesetak simpatičnih junaka zapletenih u neočekivane ljubavne i životne zamke.

U vremenu nesklonom emocijama, naši junaci će doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti u dramatične i komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19. stoljeća u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom povest će nas prema nezaboravnoj kazališnoj čaroliji.

Sve detalje o ovom mjuziklu možete pronaći na web stranicama Kazališta Komedija.

Tekst o mjuziklu: Kazalište Komedija

Naslovna fotografija: Facebook

Komentari