Okršaj Sveučilišta Sjever s Gradom Varaždinom

Piše
Iva Bucić

Dec 16, 2016

Sveučilište Sjever nateže se s Gradom Varaždinom oko prostora bivše vojarne Ivan Drašković i sve se čini da ni jedna strana ne namjerava popustiti.

Mada je Vlada početkom prosinca jasno poručila da ne postoje zapreke da im se tri zgrade u Optujskoj ulici daju na korištenje, Sveučilište Sjever osim toga želi i 12 hektara zemljišta oko zgrada. Istovremeno planove za bivšu vojarnu kuje i Grad Varaždin.Varaždin, naime, provodi međunarodni projekt MAPS, kojem je cilj osmisliti prikladan društveni sadržaj za tu lokaciju.

Ideja da Sveučilište dobije cijeli prostor nije dobra, jer sasvim sigurno neće imati dovoljno kapaciteta da ga uredi, smatra gradonačelnik Goran Habuš i naglašava: – Studenti će definitivno dati živost tom prostoru, ja tamo vidim Sveučilište, ali ne na cijeloj čestici, ostatak mora biti u vlasništvu Grada.

Prije nego li se riješi ova zavrzlama, Sveučilište treba jasno definirati što točno želi, poručili su iz Vlade. Dok se to ne dogodi, bivša vojarna neće koristiti ni studentima ni građanima.

Više pročitajte ovdje.

Komentari