Počeli radovi na osječkom studentskom domu

Piše
Iva Bucić

Aug 15, 2016

Prošlog su tjedna započeli 17 milijuna kuna teški radovi na osječkom domu, a studenti će se prema procjenama moći useliti u svibnju sljedeće godine.

Trenutačan broj od 256 ležaja smanjit će se na 193, ali će se svaka treća soba prenamijeniti u kupaonicu. Dakle, umjesto čitave etaže, kupaonicu će dijeliti dvije sobe. Dom će imati ukupno 80 dvokrevetnih soba, 23 jednokrevetne, dvije trokrevetne sobe te četiri jednokrevetne sobe potpuno prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i modernizaciju zgrade sagrađene 1968. godine te poboljšanje njezine energetske učinkovitosti, a zadovoljavat će i važeće protupožarne uvjete, tako što će se uz zapadnu stranu zgrade ugraditi vanjske protupožarne stube te će se izgraditi i plato za pristup vatrogasnim vozilima čime će sigurnost doma biti na visokoj razini, ističu na Sveučilištu.

Rekonstrukciju financira Europski fond za regionalni razvoj, a radove izvodi tvrtka MONTE-MONT. Studenti koji su ove godine ostvarili pravo na smještaj do useljenja će primati mjesečnu subvenciju od 400 kuna.

Rekonstrukcija studentskog doma u Osijeku

Komentari