Predsjednica moli rektora da sasluša studente

Piše
Iva Bucić

Dec 11, 2016

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zamolila je čelnika Sveučilišta u Zagrebu da posluša prijedloge studenata Hrvatskih studija okupljenih u inicijativu Studenti govore.

Nakon što su nezadovoljni studenti predsjednicu u otvorenom pismu pozvali da ne dopusti oduzimanje glasa mladima te da ukaže na važnost otvorenog, transparentnog i uključivog djelovanja svih institucija u Republici Hrvatskoj, predsjednica je studentima i rektoru Damiru Borasu poslala kratki odgovor.

Ured Predsjednice Republike Hrvatske primio je pismo šest studentskih udruga, koje je upućeno i Senatu Sveučilišta u Zagrebu, vezano uz želju za sudjelovanjem u rješavanju pravnog statusa, znanstveno-nastavnog profila i ustroja Hrvatskih studija. Molimo Vas da stručne službe Sveučilišta razmotre spomenute prijedloge u skladu sa svojom nadležnošću, u zajedničkoj želji uspješne suradnje, Sveučilišta, studenata i cijele akademske zajednice, napisala je predsjednica.

Studenti su se predsjednici obratili zbog niza problema s kojima se susreću na fakultetu, prije svega zato što su, kao i profesori i drugi zaposlenici, isključeni iz procesa rješavanja pravnog statusa HS-a. Proces je tek nedavno pokrenut, što znači da bi Hrvatski studiji uskoro, umjesto statusa podružnice Sveučilišta u Zagrebu, konačno trebali dobiti status fakulteta.

Krenulo rješavanje pravnog statusa Hrvatskih studija

Na Senatu je da studentima olakša život

Novosti s Hrvatskih studija pratite ovdje.

Komentari