U nekoliko sekundi pronađi parking u Rijeci

Piše
Iva Bucić

Aug 23, 2016

Aplikacija Parking s potpisom troje mladih inovatora uspješno uvodi reda u riječki prometni kaos, pa u nekoliko sekundi možete pronaći slobodno mjesto na zatvorenim parkiralištima u gradu.

Besplatnu aplikaciju osmislili su Juraj Juričić, Eris Margeta i Emanuel Škrobonja, a čim se pokrene, aplikacija daje informacije o slobodnim mjestima na pojedinom parkiralištu te na vrh liste stavlja najbliže slobodno parkiralište. Osim informacija o udaljenosti i slobodnim mjestima, aplikacija pruža i mogućnost navigacije, kao i informacije o cijeni sata i radnom vremenu svakog pojedinog parkirališta.

Probao sam napisati prototip aplikacije, kasnije sam se javio Emanuelu da napravi dizajn, a sam projekt je trajao šest mjeseci uz troškove od oko 120 tisuća kuna, rekao je Juraj.

Trojka je aplikaciju razvila u poduzeću Linetech, koje su pokrenuli prije tri godine i od tada se bave dizajnom, izradom web stranica, shopova, aplikacija i web marketingom. Eris se bavi 3D modeliranjem, Juraj programiranjem, a Emanuel grafičkim dizajnom.

U ove tri godine pokušavali smo ostvariti puno projekata i sada nam se napokon rad isplatio. Odlučili smo aplikaciju pokloniti Riječanima, zbog toga je besplatna, kaže Eris.

Parking za sada možete tražiti jedino na Androidima, a u planu je i razvoj iOS aplikacije za Appleove uređaje. Osim toga, mladi inovatori planiraju istu aplikaciju razviti i za ostale hrvatske gradove. Aplikaciju trenutno koristi oko 1000 vozača, a cilj im je dostići brojku od 10 tisuća. Na temelju istraživanja koje su proveli, zaključili su kako imaju čak 110 tisuća potencijalnih korisnika aplikacije Parking Rijeka.

Aplikaciju potražite u Google Play Trgovini, a ako imate kakvu sličnu ideju, podijelite je s mladom ekipom iz Linetecha na adresi info@linetech.hr.

Izvori: novilist.hr, fiuman.hr

Komentari