Doigravanje, finale i borbe za medalje

Piše
Ana Leko

Jul 21, 2016

Još je svega nekoliko dana ostalo do kraja Europskih sveučilišnih igara i situacija je vrlo napeta. Zagrepčanci se bore za medalje, Splićani idu u doigravanje, a stolnotenisačice su na korak do finala.

Zagrebački predstavnici nastavljaju borbu za medalje u odbojci

Jučerašnji je dan bio posebno bogat u odbojkaškim natjecanjima. Kako u odbojci na pijesku tako i u dvorani. Utakmicama koje su jučer održane završila je faza natjecanja po grupama za odbojkaše i odbojkašice u dvorani.

Od doigravanja su se, na žalost, oprostili predstavnici Sveučilišta u Splitu koji su zauzeli posljednje mjesto u grupi skupivši tri poraza. Natjecanja i borbu za medalju u muškoj konkurenciji nastavit će Sveučilište u Zagrebu koje je zauzelo prvo mjesto u grupi.

Na ženskom turniru, osječko Sveučilište J.J. Strossmayer nakon tri poraza oprostilo se od borbe za medalju, dok su studentice Sveučilišta u Zagrebu izborenim prvim mjestom u grupi osigurale nastup u četvrtfinalu. Natjecanja u odbojci nastavljaju se u četvrtak.

Kreće doigravanje u futsalu

Nakon što su sve tri hrvatske ekipe u grupnoj fazi muškog turnira u futsalu osigurale prolazak u doigravanje, danas će se boriti za prolazak među osam najboljih. Sveučilište u Splitu koje je osvojilo prvo mjesto u skupini na teren izlazi u 18 sati, a protivnik u 1/8 finala bit će mu idući domaćin Europskih sveučilišnih igara, Sveučilište Coimbra iz Portugala. Utakmica se održava u dvorani Trešnjevka.

U isto vrijeme na teren će i predstavnici VERN-a, koji će u dvorani Martinovka igrati protiv kolega iz Izraela.

Treći hrvatski predstavnik, Sveučilište u Zagrebu u 20 sati će također u Martinovki, u borbu za mjesto među osam najboljih protiv kolega iz češke Ostrave.

Jučer je završilo i natjecanje po skupinama i u ženskom futsalu. Predstavnice Sveučilišta u Zagrebu jučerašnjim su remijem 3:3 protiv aktualnih europskih prvakinja Sveučilišta Rouen iz Francuske osigurale prvo mjesto u skupini i prolazak dalje. Druge hrvatske predstavnice, Sveučilište u Splitu s tri poraza ispale su iz daljnjeg natjecanja.

Stolnotenisačice na korak do finala

Nakon jučerašnjeg dana poznati su finalisti u stolnom tenisu u timskom natjecanju u obje konkurencije. Najbliže finalu od hrvatskih predstavnika bile su stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu koje su u polufinalu izgubile od ruskih kolegica. U finalu ženskog natjecanja nastupit će tako dva ruska sveučilišta, dok će za zlatnu medalju u muškoj konkurenciji snage odmjeriti Poljaci i Rusi.

Odbojka na pijesku, Bridž, badminton i golf natjecanja se nastavljaju

Natjecatelji i natjecateljice na zagrebačkom Jarunu danas će igrati zadnji krug natjecanja po grupama u odbojci na pijesku, dok će u badmintonu, koji se održava u Domu sportova u četvrtak,  biti održan završni dan timskog turnira, nakon čega od 22. srpnja kreće natjecanje u individualnim natjecanjima.

Komentari