Grafički fakultet osvojio glavnu nagradu na izložbi inovacija

Piše
Dijana Šimunić

Nov 22, 2016

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu osvojio je prvo mjesto na 65. međunarodnom sajmu inovacija u Bruxellesu.

Čak četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Građevinski fakultet i Šumarski fakultet, predstavile su svoje inovativne projekte na 65. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2016., koji se od 17. do 19. studenoga održavao u Bruxellesu.

Projekti UNIZG-a na izložbama u Bruxellesu i Kini

Grafički fakultet osvojio prvo mjesto

Inovacija Grafičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojila je glavnu nagradu Grand Prix, a autori inovativnoga projekta Nevidljivo označavanje u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s ink jet tehnologijom su prof. dr. sc. Vilko Žiljak, prof. dr. sc. Ivana Stanimirović-Žiljak, prof. dr. sc. Klaudio Papdr. sc. Jana Žiljak-Vujić.

Riječ je velikom uspjehu hrvatske inovacije u Bruxellesu jer su posljednji put hrvatski inovatori glavnu nagradu Grand Prix osvojili davne 1995. godine.

O međunarodnom sajmu

Međunarodni sajam inovacija INNOVA u Bruxellesu svake godine posjeti oko 10 000 ljudi. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je više od 250 inovacija iz 15-ak zemalja sa svih kontinenata, koje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od oko 70 stručnjaka.

S obzirom na postignute uspjehe sveučilišnih inovativnih projekata, potvrđena je kvaliteta i kreativnost inovacija nastalih na Sveučilištu u Zagrebu, što će pridonijeti daljnjemu povezivanju gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom.

Članak u cijelosti pročitajte na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari